Офіційна мова – польська

Столиця – Варшава

Валюта – польський злотий (PLN)

Середня заробітна плата – від 12,500 PLN (3000 USD)

Рівень безробіття – 8,2% (2017 р.)

Poland-baner-370x290

Польща вважається привабливою країною для українців, завдяки географічній близькості та кращому рівні життя. Окрім того, зважаючи на те, що Польща входить до складу Європейського Союзу, у вас з’являється можливість іммігрувати назавжди, адже зараз в країні спостерігається відтік молодих спеціалістів.

Таким чином, особі, яка планує займатися професійною діяльністю в Польщі, потрібно пройти кілька етапів:

КРОК 1: ОЦІНЮВАННЯ ЗДОБУТОЇ ОСВІТИ

Оцінювання освіти, отриманої в Україні, проводиться на основі двосторонньої угоди, укладеною між Україною та Республікою Польща Міністерством науки і вищої освіти Польщі (Ministerstwa Nauki i Szkolnictwa Wyższego).

Для проведення оцінювання здобутої освіти, необхідно:

  1. Надіслати запит на нашу електронну адресу
  2. Підготувати необхідні документи:
    1. Заява на процес проведення оцінювання
    2. Нотаріальна копія диплому і додатку до нього

 

Якщо видані документи складені не англійською чи польською мовами, необхідно зробити їхній переклад, який виконується авторизованим польським перекладачем. Окрім того, на документах повинен стояти штамп апостиль.

У нас ви можете зробити переклад усіх документів, зробити нотаріальне засвідчення та пройти процедуру апостилювання.

Тривалість визнання становить не більше 90 днів, після чого відповідний комітет видає рішення щодо оцінених документів.

 

Міністерство науки і освіти

Департамент міжнародного співробітництва

тел. 22 52 92 266

факс: 22 50 17 130

електронна пошта: kwalifikacje@mnisw.gov.pl

Якщо відповідний комітет Міністерства науки і вищої освіти вирішить, що здобута освіта кандидата, не відповідає вимогам, кандидату необхідно буде пройти курс додаткового навчання в одному з університетів Польщі, зокрема у Вроцлавському університеті, та здобути рівень магістра з права – LLM

Додатковий курс навчання в Польщі

Якщо відповідний комітет Міністерства науки і вищої освіти вирішить, що здобута освіта кандидата, не відповідає вимогам, кандидату необхідно буде пройти курс додаткового навчання в одному з університетів Польщі, зокрема у Вроцлавському університеті, та здобути рівень магістра з права – LLM

  1. Заява
  2. Диплом бакалавра і додаток до нього
  3. Мотиваційний лист
  4. Рекомендаційні листи (2 шт.)
  5. Сертифікат TOEFL
  6. Реєстраційний збір – 50 євро
  7. Нотаріальна копія паспорту
  8. Медична довідка
  9. 2 фото

 

Документи подаються через електронний ресурс на сайті університету.

Окрім того, необхідно зробити нотаріальний переклад документів та поставити штамп апостиль. Зробити це вам допоможуть спеціалісти нашого центру.

Термін подачі документів – до 31 серпня

Вартість навчання: 3000 євро

Тривалість навчання – 2 роки

Після отримання листа-підтвердження про зарахування, можна відкривати візу.

КРОК 2: ПІДТВЕРДЖЕННЯ РІВНЯ ВОЛОДІННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ

 

Для підтвердження рівня володіння іноземною мовою, потрібно скласти мовний іспит TOEFL.

Мета іспиту TOEFL – оцінити знання особи у чотирьох напрямках: читання, письмо, сприйняття і мовлення.

Підготуватися до іспиту TOEFL, а також до інших міжнародних іспитів, ви можете у нашому центрі. Підготовка розпочинається з пробного тестування (використовується один з минулорічних тестів), після якого визначається рівень підготовки та студента та складається індивідуальний план навчання. Під час підготовки ви дізнаєтеся унікальну стратегію складання іспитів.

За детальнішою інформацію, звертайтеся без посередньо в освітній центр:

+38 (044) 288-04-83

+38 (093) 898-94-59

м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 40/25

info@toefl-ielts.org

КРОК 3: ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ

Для працевлаштування в Польщі слід отримати відповідний дозвіл – візу категорії «D», яка дає право на перебування на території Польщі більше 90 днів а також Заяву роботодавця про наміри працевлаштування (Oświadczenia).

В окремих випадках, роботодавець може найняти працівника за спрощеною процедурою, а через кілька місяців подати воєводі прохання про видачу дозволу на роботу. Це питання залежить від роботодавця і обговорюється в індивідуальному порядку безпосередньо під час пошуку роботи у Польщі.

Стандартний дозвіл на роботу (Zezwolenia) видається роботодавцем у випадку відсутності потрібних фахівців у польському секторі праці.

Після отримання дозволу чи заяви на працевлаштування, до Консульства Польщі за місцем проживання необхідно подати наступні документи на отримання візи категорії «D»:

  • Заяву на отримання візи;
  • Закордонний паспорт, який дійсний щонайменше 3 місяці до закінчення терміну дії візи та копія першої сторінки закордонного паспорту;
  • Внутрішній паспорт (оригінал і копія)
  • Запрошення на роботу (або Заява про працевлаштування)
  • 1 фотографія
  • Візовий збір – 60 євро
  • Медичне страхування
  • Страховий поліс із покриттям мінімум € 30000 (оригінал та копія)

Термін дії дозволу на роботу – до 1 року.

Термін розгляду заяви – 1-2 місяці

Сайти пошуку роботи у Польщі:

www.praca.pl

www.pracuj.pl

www.pl.jooble.org

www.jobs.pl

www.infopraca.pl

ОТРИМАННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЮРИСКОНСУЛЬТА

З огляду на те, що на ринку праці з’явилося багато вакансій юрисконсультів, особа яка панує займатися юридичною діяльність в Польщі, може здобути цю кваліфікацію.

Для цього потрібно пройти трирічне стажування, яке проводить Колегія юрисконсультів (Krajowa Izba Radców Prawnych), та скласти кваліфікаційний іспит.

 

 

ЗНАННЯ ПОЛЬСЬКОЇ МОВИ

З огляду на те, що 90% населення Польщі розмовляє державною мовою, особі, котра планує працювати у цій країні, слід знати державну мову хоча б на середньому рівні. Що, окрім іншого, покращить шанси на пошуки роботи.

Іспит на визначення рівня володіння польською мовою проводиться Державною комісією з оцінки рівня володіння польською мовою як іноземною (http://certyfikatpolski.pl/pl/). Іспити проводяться тричі на рік на території Польщі.

Контактні дані Державної комісії:

Sekretariat Państwowej Komisji Poświadczania Znajomości Języka Polskiego jako Obcego

PL – 00-896 Warszawa, ul. Ogrodowa 28/30

e-mail: certyfikacja@buwiwm.edu.pl

Сертифікат з польської мови як іноземної є єдиним державним документом, що підтверджує знання польської мови.